Suzanne in Argentinië

Naam:
Suzanne

Hoe lang heb je stage gelopen:
Vanwege het Coronavirus heb ik uiteindelijk 7 weken in Buenos Aires doorgebracht. 

Korte Biografie:
Hallo ik ben Suzanne, 21 jaar oud en kom uit Amstelveen. Voor mijn opleiding International Sport, Management & Business moet ik 3 stages lopen, waarvan eentje in het tweede jaar van 10 weken lang. Voor deze eerste stage had ik gekozen om het bij de organisatie United Through Sport in Argentinië te doen en startte in februari 2020.

“Ik heb zo verschrikkelijk veel gedaan, meegemaakt en geleerd tijdens mijn verblijf in Buenos Aires.”

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?
Het was erg fijn om een contactpersoon van de organisatie te hebben in Nederland. Ik had erg veel vragen over het programma en wat ik kon verwachten, en daarom was een face-to-face gesprek met hem erg fijn. Daarnaast was de informatie van tevoren erg duidelijk en overzichtelijk! Ik was daarom erg tevreden met de begeleiding!

Mijn verhaal:

Gedurende mijn middelbare school tijd en de opleiding die ik daarna volgde, heb ik al Spaanse lessen gehad. Dit was voor mij niet genoeg en ik ben daarom in het tussenjaar daarna door Latijns-Amerika gaan reizen. Vier maanden lang bezocht ik 6 verschillende landen in het continent (Costa Rica, Panama, Colombia, Ecuador, Peru en Bolivia) en ik was er verliefd op geworden. Daarom was de keuze voor mij om terug te gaan naar dit continent, snel gemaakt.

Naast deze fantastische ondernemingen, was ik ook erg onder de indruk van de projecten van United Through Sport.

Ik had weinig verwachtingen van Argentinië en die werden daarom ook zeer overtroffen. De mensen in het hostel waar ik verbleef (Artfactory Guesthouse) waren super gastvriendelijk (shoutout to Diego). De vrijwilligers van de stichting in Argentinië ‘United Through Sport’ (UTS) en de studenten die er verbleven waren erg aardig en je had erg makkelijk een klik met iedereen. Ik moest erg wennen aan de Argentijnse werkcultuur maar dat was dan ook het enige, ik voelde me er erg snel thuis.

De dagen en weken vlogen voorbij. Elke avond waren er wel mensen die iets gingen ondernemen in de stad, je hoefde je nooit te vervelen. We deden erg veel dingen samen. Als we een avond binnen bleven gingen we samen koken en eten, bierpong spelen, spelletjesavond houden of samen een film kijken. Als we naar buiten gingen genoten we van het uitgaansleven in Buenos Aires of ondernamen we andere hoogtepunten van de stad, zoals het kijken naar een tangoshow of een voetbalwedstrijd.

Tijdens mijn stage heb ik mij niet alleen bezig gehouden met de projecten. Ik kreeg veel de mogelijkheid om zelf initiatief te nemen en dat was erg fijn, want ik bruiste van die ideeën!

Voor mensen die bang zijn om naar het land van vlees te gaan, als vegetariër kan je daar ook prima overleven! In de rest van Zuid-Amerika is dat wat lastiger, maar Buenos Aires is erg modern en heeft heel veel vegetarische opties en zelfs ook veel vegan eettentjes. Voor de mensen die wel van vlees houden; geniet ervan, ze hebben verschrikkelijk veel Argentijnse specialiteiten en keuzes. Niet te vergelijken met het vlees uit Europa, zo lekker..

Ik had erg onderschat hoe groot Buenos Aires was. Ik denk dat als ik er een jaar zou verblijven, ik nog nieuwe plekken zou ontdekken. Door de vele migranten die er vroeger zijn gekomen is de stad erg divers en heeft veel weg van de westerse wereld. Daarom raad ik iedereen zeker aan om minimaal 2 maanden er te verblijven, dan pas heb je alles echt gezien en leer je de stad kennen!

Het fijne van deze ervaring is dat je niet alleen de toeristische kant van de stad ziet, maar juist ook de minder leuke kant.

In de weekenden heb ik de verschillende wijken van Buenos Aires ontdekt, ben ik naar Santiago in Chili geweest, en de Argentijnse steden Mendoza en Tigre ontdekt. Ik had ook graag naar Iguazu en Uruguay gewild, maar helaas door het coronavirus was dit niet meer mogelijk.

Naast deze fantastische ondernemingen, was ik ook erg onder de indruk van de projecten van United Through Sport. Ze hebben vijf verschillende projecten (sports, childcare, healthcare, construction en teaching), waar ik allemaal een stukje van heb mogen proeven. Het fijne van deze ervaring is dat je niet alleen de toeristische kant van de stad ziet, maar juist ook de minder leuke kant. De achtergestelde wijken waren erg confronterend voor mij en ik kan persoonlijk erg boos worden over de verdeeldheid in de wereld. Door mee te werken aan de projecten bij UTS Argentinië in Buenos Aires, had ik het idee een beetje mee te helpen deze verdeeldheid te verminderen. Want ondanks de armoede die er speelt, is het fantastisch om te zien hoe gelukkig, dankbaar en vol van het leven deze mensen zijn.

Ik had erg onderschat hoe groot Buenos Aires was. Ik denk dat als ik er een jaar zou verblijven, ik nog nieuwe plekken zou ontdekken.

Tijdens mijn stage heb ik mij niet alleen bezig gehouden met de projecten. Ik kreeg veel de mogelijkheid om zelf initiatief te nemen en dat was erg fijn, want ik bruiste van die ideeën! Ik ben vooral bezig geweest met fundraising, sponsorship, social media (Instagram), de vertrouwenspersoon van de vrijwilligers zijn en de structuur van de organisatie verbeteren.

Ik heb zo verschrikkelijk veel gedaan, meegemaakt en geleerd tijdens mijn verblijf in Buenos Aires. Verschrikkelijk veel dank aan United Through Sport Argentinië en de mensen die ik onderweg heb ontmoet. Een blog is te kort om het allemaal te beschrijven, ik kan er wel een boek over schrijven.

Mocht je vragen hebben over deze reis, schroom dan niet om contact met mij op te nemen! Ik vertel je graag over de beste ervaring van mijn leven.

Of ik ooit terug zou gaan? Ik ben vast begonnen met plannen ja..

Telefoonnummer: +31621692758
E-mail adres: suzanne.van.nes@outlook.com

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Blijf zo lang mogelijk, minimaal 2 maanden! Buenos Aires is een gigantische stad, Argentinië is een gigantisch land en je hebt het echt allemaal niet gezien in een kortere tijd. Geniet van je tijd en geniet vooral van elk moment want voor je het weet is het voorbij.