Catherine in Argentinië

Ik ben Catherine, 21 jaar en ik studeer Leisure Management aan de NHTV in Breda. Vanwege deze studie kon ik 30 weken stage gaan lopen, bij voorkeur in een ander land. Nu had ik Spaanse les op de NHTV, en wilde ik dit graag verder ontwikkelen. Ook sprak de Zuid-Amerikaanse cultuur mij heel erg aan. Meerdere studenten voor mij hadden al stage gelopen via ‘De Kracht van Sport (voornamelijk andere locaties), wat het voor mij makkelijker maakte om met ze in contact te komen. Zelf doe ik aan meerdere sporten, en kon ik mij ook heel erg vinden in de visie van United Through Sport (partnerorganisatie van De Kracht van Sport), hierdoor was mijn keuze al snel gemaakt!

“Ik vond het erg fijn dat mijn stagebegeleider hier erg flexibel in was en het begreep dat je de omgeving wil leren kennen terwijl je er bent.”

Doordat ik al een beetje studievertraging had, kon ik het hele jaar te nemen voor mijn stage, en dat dus te combineren met reizen. Een maand voordat ik zou beginnen bij UTS was ik al naar Buenos Aires vertrokken om nog even een intensieve cursus Spaans te volgen. Hierbij zat ik in een hostel in het centrum waar ik onwijs veel mensen heb leren kennen, en met hun Buenos Aires al kon gaan ontdekken! Hierna ben ik vertrokken naar de verblijfplaats van UTS. Dit is een soort grote hostel waar ook alle vrijwilligers verblijven, en twee keer per jaar komt er een grote groep Scandinavische studenten voor een uitwisseling. Mijn eerste dag was er toevallig een groot evenement in Parque Pereryra, dit is waar de sportlessen van UTS zelf gegeven worden en het kantoortje ook zit(verder werkt UTS ook samen met nog andere sport organisaties in Buenos Aires). Die week waren er studenten van een Engelse school in Buenos Aires, en samen in organisatie met de school had UTS een grote sportdag georganiseerd waarbij de studenten de kinderen les gaven, dit werd afgesloten met een barbecue. Dit was voor mij natuurlijk heel mooi om te zien en een goede kick-off van mijn stage!

Nu heb ik in de eerste helft van mijn stage veel meegeholpen met de hockeylessen die UTS gaf, een sport die ik eigenlijk pas in mijn stage ben gaan leren, en wat ik tegen mijn verwachtingen in echt heel leuk vond! De meisjes die we les gaven was een constante groep die er al vanaf het begin was, waardoor je ze echt kon leren kennen, ze waren ook heel geduldig met mijn gebrekkige Spaans en vonden het onwijs leuk om me ermee te helpen. Mocht ik mijn weg terugvinden naar Buenos Aires, zou ik ook heel graag weer terug willen komen naar de lessen. Verder werkte ik aan de administratie, coördineerde ik de vrijwilligers en keek ik verder waar mijn hulp nog nodig was.

Tijdens mijn stage ben ik ook nog een aantal keer weggeweest, namelijk naar verschillende plekken in Chili, naar Rio de Janeiro en een dagje naar Uruguay. Ik vond het erg fijn dat mijn stagebegeleider hier erg flexibel in was en het begreep dat je de omgeving wil leren kennen terwijl je er bent. In januari zou er ook een andere stagiair komen. Zelf leek het me tegen die tijd leuk om een eigen plek te vinden in Buenos Aires, waardoor ik me wat beter kon integreren in de cultuur, en mijn Spaans kon verbeteren. Aangezien er ten alle tijden iemand in de hostel moest wonen ter coördinatie van de vrijwilligers, kwam het voor mij dus heel mooi uit dat er een tweede stagiair bij kwam. Dat hij de coördinatie overnam gaf mij ook de kans om me wat meer te gaan focussen op het schrijven van een marketingplan. Een marketingplan schrijven is natuurlijk een hele andere verantwoordelijkheid dan de anderen die ik in de eerste helft had, waardoor ik me dus op meerder vlakken kon ontwikkelen.

De tijd is echt ongelofelijk snel gegaan en in April, 2017 was mijn stage alweer voorbij. Gelukkig had ik nog wat tijd voordat ik terug in Nederland hoefde te zijn, en ben ik toen weer opnieuw vertrokken naar Brazilië, waar ik een week heb doorgebracht in de Amazone. Hierna ben ik teruggegaan naar Rio de Janeiro waar ik een baantje heb gevonden in een hostel. Mijn familie is me hier ook nog komen opzoeken, en heb echt de tijd van mijn leven gehad! Samen zijn we nog een weekje naar Foz de Iguazu gegaan op de grens van Argentinië en Brazilië. Als laatste ben ik op de terugweg terug naar Nederland nog een weekje in Marokko geweest. In totaal heb ik elf maanden in Zuid Amerika doorgebracht, en ik nu krijg ook van mijn vrienden en familie te horen dat die ervaring me echt verandert heeft. Natuurlijk is het niet altijd even makkelijk, maar alleen al voor de mensen die ik tijdens deze tijd heb ontmoet had ik het al nooit willen missen, en dit is allemaal gestart met United Through Sport. Dankjewel!

Catherine van Kessel