Daniel in Zuid-Afrika

Ik ben Daniel Rasche, 20 jaar oud en ik kom uit Amsterdam. Ik studeer momenteel de opleiding Sportkunde aan de Hogeschool InHolland. Ik ben persoonlijk erg sportief en werk in Nederland ook met kinderen (oppassen). In het derde jaar van mijn studie moest ik een half jaar stage lopen en ik kreeg de mogelijkheid om dit in het buitenland te doen. Ik besloot me te informeren over verschillende stageplekken over de hele wereld en ik kwam via de Kracht van Sport bij United Through Sport in Zuid-Afrika terecht.

“Ik kwam aan in Zuid-Afrika en ik merkte gelijk dat de sfeer op de accommodatie erg gezellig was.”

Het coachen was erg bijzonder. De leeftijdsgroep die je coacht verschilt van 10 tot 13 jaar. De kinderen luisteren over het algemeen erg goed, zijn gemotiveerd en zijn ook heel erg dankbaar en respectvol tegenover de coaches. Het opvallende is dat als je naar Zuid-Afrika komt, om bijvoorbeeld rugby te coachen, je er vanuit moet gaan dat de kinderen op het allerlaagste niveau zitten qua spelbegrip. Je moet vanaf 0 beginnen. Deze uitdaging vond ik persoonlijk erg leuk, je kon erg goed vergelijken wat het verschil is tussen de eerste week dat je begon met de groep met de laatste week.

“De stappen die je met ze hebt gemaakt zijn fantastisch om te zien.”

Twee keer per week werkte ik op het kantoor aan mijn schoolopdrachten en aan evenementen. Tijdens mijn verdiepingsopdracht heb ik veel steun en hulp gekregen vanuit de organisatie. De begeleiding vanuit Nederland was ook erg goed. Ruben (mijn contactpersoon in Nederland) was erg vriendelijk en behulpzaam. Zodra ik vragen had kon ik hem gelijk spreken via Skype en/of Whatsapp. Hij heeft me geïnformeerd over de stage, heeft me contacten doorgestuurd die op dat moment in Zuid-Afrika waren en heeft me geholpen een goedkoop vliegticket te boeken.

In de weekenden organiseert UTS veel activiteiten zoals, bungeejumpen, safari’s en met haaien zwemmen. Doordeweeks zijn er meerdere uitgaansgelegenheden die erg gezellig zijn.

Groetjes,

Daniël