Oscar in Argentinië

Naam
Oscar

Hoe lang hebben jullie stage gelopen?
6 weken

Korte biografie

Ik ben Oscar en ik ben 21 jaar oud. Ik heb de afstudeerstage via DKVS gedaan bij United Through Sport in Argentinië voor de opleiding: Nova College CIOS Sport en Bewegen in Haarlem.

Ik heb de beste tijd uit mijn leven gehad in Argentinië

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

De begeleiding vanuit Nederland was super geregeld. Ik moest op korte termijn deze stage regelen en dat ging erg snel en goed dankzij Ruben.

Mijn verhaal

Ik heb de beste tijd uit mijn leven gehad in Argentinië. Ik heb 6 weken stage gelopen. Het is super goed geregeld vanuit De Kracht van Sport. Je komt op een leuke, mooi en veilige plek terecht. Het hostel waar je verblijft ligt in een rijke en veilige buurt. Alles is ook lekker om de hoek. Supermarkten, restaurantjes, afhaaltentjes, leuke parkjes, winkels, en ook het openbaar vervoer is makkelijk te bereiken vanaf het hostel. Ook kan je een goedkope taxi aanhouden in de straat. Je kunt vanuit deze plek makkelijk alle kanten op in Buenos Aires. De sportlessen die je geeft zijn op verschillende plekken en in verschillende wijken. Ook de doelgroep verschilt per dag. De afwisseling maakt het leuk waardoor het elke week weer nieuw is. De begeleiding vanuit De Kracht van Sport is ook fijn geregeld. Je krijgt een stagebegeleider en een projectbegeleider. Deze zie je bijna elke doordeweekse dag.

Je projectbegeleider gaat bijna altijd met je mee naar de projecten. Dit voor de veiligheid van jouw als stagiair/vrijwilliger en het is makkelijker als tolk als jij niet de Spaanse taal beheerst. Ik sprak geen Spaans toen ik naar Argentinië ging en dat is wel de voertaal daar. Ik heb 20 uur aan Spaanse les gevolgd wat via United Through Sport wordt geregeld. Na deze lessen gaat het verstaan steeds makkelijker en aan het einde van mijn stage kon ik ook steeds beter spreken.

In de weekenden ben je vrij en kan je leuke dingen gaan ondernemen. Zo ben ik een weekend met de boot naar Uruguay geweest. Ik verbleef in een hostel in de hoofdstad Montevideo. Ook ben ik een weekend met het vliegtuig naar Brazilië geweest. Naar de watervallen van Iguazu. Dit is echt een wereldwonder en moet je gezien hebben. Ik heb hier samen met mijn studiegenoot een helikoptervlucht gemaakt boven de watervallen en het National park van Iguazu. Ook hebben wij hier de boot tour gedaan die door de watervallen heen vaart. Dit is echt een fantastische ervaring.

Verder kan je in Buenos Aires leuk uitgaan. Er zijn veel verschillende nachtclubs waar je makkelijk naar toe kan gaan met de taxi. Je betaald bijna niks voor een taxiritje. Als voetbalfan moet je ook echt een keer naar een wedstrijd van de Argentijnse competitie zijn geweest. Ik zelf heb vijf verschillende wedstrijden bezocht.

Ik ben bij Boca Juniors, River Plate, Racing Club en Independiente geweest. De stadions zijn hier allemaal super groot en de fans zijn van ander niveau dan in Europa. De sfeer is geweldig. Het is wel moeilijk om aan kaarten te komen maar met de juiste connecties kan je hier wel veilig aan komen.

Ik heb zoveel geleerd tijdens deze stage en heb veel vrienden gemaakt. Ik ben zeker van plan om komend jaar weer terug te gaan naar Argentinië maar dan voor een langere tijd. Mocht je vragen hebben dan kan je mij mailen of bellen. Mijn contact gegevens kan je dan opvragen bij Ruben van DKVS.

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

– Check goed van te voren of er een mogelijke beurs of subsidie aangevraagd kan worden vanuit je opleiding. In mijn geval was dit goed geregeld en dat scheelde mij heel veel geld die ik anders zelf had moeten betalen.

– Plan van te voren leuke uitjes en plekken die je wilt bezoeken. Er valt namelijk zoveel te zien en te doen in Buenos Aires en omgeving. Je kunt nooit alles doen dus bepaal wat je echt wilt zien of doen.
– De watervallen van Iguazu in Brazilië is echt een aanrader om een weekend heen te gaan!!