Sam in Zuid-Afrika

Naam
Sam

Hoe lang heb je vrijwilligerswerk gedaan?
20 weken

Korte biografie

Ik ben 21 jaar en studeer Sport, Management en Ondernemen aan de HvA. Mijn derdejaars stage wilde ik heel graag in het buitenland doen en toen kwam United Through Sport op mijn pad! Wat ik leuk vind om te doen is fitness, handballen, reizen, met vriendinnen zijn en festivals.

Ik kijk met een grote glimlach terug op dit geweldige avontuur wat ik nooit had willen missen <3.

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

Ik ben erg goed begeleid door Ruben. Wij waren met een grotere groep studenten die allemaal interesse hadden om naar verschillende landen te gaan en dit was goed geregeld. Er werden gelijk meetings ingepland voor de verschillende landen en alles werd snel duidelijk voor mij. Ook tijdens de stageperiode kon ik met vragen bij hem terecht en kreeg ik vrijwel gelijk antwoord. Daarnaast hadden we af en toe contact over hoe we het ervaarde in Zuid-Afrika en hoe het met mijn stage ging. Dat was erg fijn!

Mijn verhaal

k hoorde van het bestaan van United Through Sport en ik werd gelijk enthousiast. Ik had al eerder vrijwilligerswerk gedaan in Kenia en hier mijn liefde voor Afrika ontdekt dus dit was een mooie kans om terug te gaan, en dat voor stage!

Het eerste contact met de kids was heel indrukwekkend en speciaal. Je bent alles voor ze! Ze zijn zo lief, knuffelen je en hebben altijd een lach op hun gezicht, desondanks de vaak nare omstandigheden waarmee ze te maken hebben. Kunnen wij als Nederlanders nog wat van leren!

In het weekend organiseert UTS uitjes die je tegen een vergoeding kan doen en zo heb ik in mijn eerste week in Zuid-Afrika gebungeejumped en wauw… wat een ervaring! Daarnaast hele vette andere dingen gedaan zoals natuurlijk safari’s en ook had je de mogelijkheid om te skydiven en met haaien te zwemmen.

Na twee weken vooral te coachen begon ik aan mijn onderzoek waarin ik research deed naar het verschil tussen ‘Black Schools’ en ‘Coloured Schools’ in Zuid-Afrika. Tijdens het doen van dit onderzoek heb ik enorm veel geleerd over het land Zuid-Afrika, de geschiedenis en de regering van het land.

Middenin mijn stageperiode viel de ‘South Africa Experience’. Dit is een week waarin je van Port Elizabeth naar Kaapstad reist en alle highlights van de kust bezoekt. Dit was een geweldige week vol met activiteiten zoals quadrijden, ziplinen, kanoën, wijnproeverijen en hiken. Na deze ervaring ben ik helemaal verliefd geworden op Kaapstad waar mijn moeder me ook kwam bezoeken.

Tijdens mijn vakantie had ik UTS toch wel gemist en was ik weer blij om terug te zijn. In deze periode na de vakantie, heb ik super leuke mensen ontmoet waar ik nog steeds bevriend mee ben. Ook heb ik een nieuwe hobby erbij en dat is surfen. De laatste week was zwaar want het afscheid nemen van de kids was begonnen… Wat heb ik toch genoten van elk moment met hun!

Mijn stage heb ik uiteindelijk afgerond met een 8,8 dus daar ben ik super blij mee. Ik kijk met een grote glimlach terug op dit geweldige avontuur wat ik nooit had willen missen <3.

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Ik zou willen meegeven aan nieuwe stagiaires en vrijwilligers om af en toe een besef momentje te hebben en erbij stil te staan waar ze nu allemaal mee bezig zijn want voor je het weet zit je alweer in Nederland!