Sofie op de Carabiën

Naam
Sofie

Hoe lang heb je stage gelopen?
10 weken

Korte biografie

Hi, ik ben sofie en ben 19 jaar. Voor mijn tweede jaar stage van de opleiding Sportkunde ben ik voor 10 weken naar Saint Lucia gegaan! In Nederland doe ik vooral aan handbal en af en toe ga ik weleens naar de sportschool. In mijn vrije tijd doe ik vooral veel leuke dingen met vrienden, zoals naar een terrasje pakken. Ook werk in in een restaurant, waar ik het erg naar mijn zin heb :)))

Ik heb 10 geweldige weken gehad en kijk erg heel positief op terug, het was een enorm leerzame en vooral onvergetelijke ervaring waarin ik zoveel lieve en leuke mensen heb leren kennen.

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

De begeleiding vanuit Nederland met Ruben was vooral voorafgaand aan de stage erg goed. Hij reageerde altijd snel op appjes en ik kon alle vragen stellen die ik wilde weten. Ook brengt hij je in contact met andere stagiairs die al in Saint Lucia zijn geweest of tijdens jou periode ook op locatie zijn.
 
Tijdens de stage heb ik eigenlijk vrijwel geen contact gehad met Ruben, aangezien alles goed verliep. Maar wanneer ik hem toch nodig zou hebben zou hij altijd bereikbaar zijn.

Mijn verhaal

Vanaf april tot juli 2023 ben ik voor 10 weken naar Saint Lucia gegaan om daar mijn buitenlandstage te gaan doen. 10 weken lang helemaal in de Caraïben was niet niks, maar achteraf ben ik ontzettend dankbaar en blij dat ik dit gedaan heb!
 
Tijdens mijn stage heb ik voornamelijk zwemles gegeven aan de kinderen, zowel in het zwembad als op het strand. Doordat het elke keer op een andere locatie was, was het erg afwisselend. Elke ochtend ging ik naar de pre-school om verschillende spelletjes te spelen met de kinderen. Dit vond ik het aller leukste om te doen omdat de kinderen allemaal op hun eigen manier super vrolijk en enthousiast mee deden. Tijdens mijn stage merkte ik dat de kinderen hier enorm leergierig zijn en graag beter willen worden in sport en school.
 
Het meeste wennen vond ik dat de opvoeding van de kinderen en de gewoontes van de bevolking hier heel anders is dan dat wij die kennen, maar hier kon ik me snel aan aanpassen en voor ik het wist was het meer dan normaal. Je bouwt zo snel een onvergetelijke band op met de kinderen dat wanneer ze je zien ze meteen zo vrolijk op je af komen rennen, dat vond ik het aller mooiste om mee te maken!
 
Tijdens mijn tijd in Saint Lucia woonde ik in een huis met andere stagiairs of vrijwilligers, uit allerlei verschillende landen. In mijn geval waren er vooral veel Engelse en Nederlanders. In het begin had ik best moeite met het snelle Engels praten, maar na een paar weken in het huis is mijn Engels enorm verbeterd en ben ik zelfs in het Engels gaan dromen.
 
Elke vrijdag staat in het teken van een excursie, iedere stagiair of vrijwilliger is vrij deze dag. De activiteiten variëren tussen kajakken, ziplinnen, gros of petit Piton beklimmen of bootfeestjes. Mijn favoriet was natuurlijk de bootfeestjes, maar de Piton beklimmen vond ik ook heel leuk om te doen, want dat is toch wel iets wat je in Nederland niet zo snel zou doen.
 
Ik heb 10 geweldige weken gehad en kijk erg heel positief op terug, het was een enorm leerzame en vooral onvergetelijke ervaring waarin ik zoveel lieve en leuke mensen heb leren kennen. De 10 weken vrijwilligerswerk heeft vol gezeten met ups en downs maar ik heb zoveel geleerd en zoveel vette dingen gedaan dat ik het iedereen zou kunnen aanraden. 10 weken om nooit te vergeten!
 
 

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Als je nog twijfelt om dit geweldige avontuur aan te gaan, doe het zeker! Deze kans ga je niet vaak krijgen. Het eiland is geweldig met heerlijke zon, zee, strand, cocktails en vooral heel veel gezellige mensen.

Geniet van elke dag!