Nienke op de Caraïben

Naam
Nienke

Hoe lang heb je stage gelopen?
4 weken

Korte biografie

Ik ben Nienke, 21 jaar en ik studeer Trend Research and Concept Creation in Lifestyle aan de Fontys in Tilburg. Ik ben via mijn minor Global Development issues bij deze organisatie terecht gekomen

Soms was het zwaar, maar de mooie momenten wegen heel zwaar op tegen de moeilijke momenten. Ik ben heel blij dat ik het avontuur aan ben gegaan en ik kijk heel gelukkig terug op mijn tijd daar, ik zou het iedereen aanraden.

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

Mijn begeleiding in Nederland was erg fijn. De organisatie had al banden met mijn school waardoor het contact heel soepel verliep. Ik heb eerst met Ruben kunnen afspreken in Nederland en vervolgens ook digitaal contact gehad met Joël die in Saint Lucia was.

Mijn verhaal

In de zomer van 2022 ben ik voor een maand naar Saint Lucia geweest om daar een bijdrage te leveren aan de organisatie United Through Sport, of in het Nederlands De Kracht van Sport. Een maand lang helemaal in de Caraïben was niet niks, maar achteraf ben ik ontzettend dankbaar dat ik ben gegaan.

Ter voorbereiding heb ik voor mijn minor de cultuur van Saint Lucia onderzocht, maar toch was het heel erg wennen toen ik echt kon meemaken hoe het daar was. Hoe dingen geregeld waren en hoe de mensen met elkaar om gingen was echt wel heel anders dan wat ik tot nu toe heb ervaren. Maar ik kon me snel aanpassen en voor ik het wist was het meer dan normaal.

Ik heb voornamelijk zwemlessen gegeven bij de zwemclub op het eiland. Ik kon het heel goed vinden met de zwemcoach Evelyn en ondanks dat ik niet veel ervaring had met het geven van zwemlessen had ik al snel de smaak te pakken, ik heb echt ontzettend genoten van het werken op de zwemclub. Ook ben ik mee geweest naar rugby en netbal. Daarnaast hebben we met de groep vrijwilligers ook op de basisscholen sportlessen gegeven.

Soms was het zwaar, maar de mooie momenten wegen heel zwaar op tegen de moeilijke momenten. Ik ben heel blij dat ik het avontuur aan ben gegaan en ik kijk heel gelukkig terug op mijn tijd daar, ik zou het iedereen aanraden.

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Als je nog twijfelt om te gaan zou ik zeggen doe het! Bereid je goed voor, praat met vrijwilligers en de begeleiders in Nederland maar als je de kans hebt zou ik er zeker voor gaan.