Rachelle in Argentinië

Naam
Rachelle

Hoe lang heb je stage gelopen?
10 weken

Korte biografie

Ik was 18 tijdens mijn tijd in Argentinië en heb hier een stage gelopen voor de opleiding sportkunde. Ik sport zelf veel dus het leek me leuk een stage te lopen waarbij ik zelf ook kon sporten. Ik zit in het derde jaar van de opleiding en wilde vanaf jaar 1 al graag een stage doen in Zuid-Amerika.

Ik deed een marketingstage waarbij ik een marketingplan heb opgesteld, een welkomst pdf met informatie voor nieuwe stagiaires heb gemaakt, evenementen georganiseerd naar Boca, tangodansen, films en markten. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor het ontbijt van de vrijwilligers en beheerde ik de Social media

De 10 weken gingen heel snel en waren eigenlijk veel te kort. Ik ben heel dankbaar voor de ervaring die ik heb opgedaan in Argentinië en heb mijn stage uiteindelijk met een 9 afgerond.

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

De begeleiding in Nederland was goed! Ik werd goed voorbereid op wat ik kon verwachten. Daarnaast kreeg ik gelijk contactgegevens met Alejandro, de projectleider in Argentinië. Zo kon ik hem alvast leren kennen. Daarnaast werd ik in een groepsapp gezet met andere Nederlanders die er in dezelfde tijd zaten als ik!

Ik was overal goed op voorbereid en wist wat ik moest regelen. Zo kwam ik niet voor onaangename verassingen te staan.

Mijn verhaal

Mijn avontuur in Argentinië was een van de beste ervaringen ooit. Het vrijwilligerswerk bij de projecten is heel dankbaar en de (meeste) kinderen zijn super lief. Daarnaast is Buenos Aires een super mooie stad waar veel te zien is.

Tijdens de stage is er veel vrijheid om de stad te ontdekken of andere reisjes te maken. Zo ben ik in Brazilië en Uruguay geweest maar ook in Salta, een plek in Argentinië. Maar ook in Buenos Aires is er genoeg te doen en te zien.

Slapen in het hostel was één van mijn favoriete aspecten aan de reis. Het is even wennen maar een makkelijke manier om nieuwe vrienden te maken en om in contact te komen met de andere vrijwilligers. Er is elke avond wel wat leuks te doen en uit eten gaan in Argentinië is goedkoop én lekker.

De 10 weken gingen heel snel en waren eigenlijk veel te kort. Ik ben heel dankbaar voor de ervaring die ik heb opgedaan in Argentinië en heb mijn stage uiteindelijk met een 9 afgerond.

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Ik zou iedereen aanraden naar Argentinië te gaan en daar te genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Mijn belangrijkste advies is om open-minded te zijn.