Nina in Costa Rica

Naam
Nina

Hoe lang heb je stage gelopen?
4 maanden

Korte biografie

Mijn naam is Nina en ik ben 20 jaar oud. Ik doe de opleiding Sport en Bewegingsagogie in Zwolle en ik zit nu in mijn laatste jaar. Naast mijn studie werk ik in een supermarkt en breng ik veel tijd door met vrienden. Ik ben ook af en toe te vinden in de sportschool.

Voor mijn opleiding moest ik stage lopen en ik kreeg de kans om dit te doen in het buitenland. Na wat onderzoek op Stagemarkt ben ik bij Kracht van Sport gekomen en na de verhalen gelezen te hebben wist ik dat dit iets was wat ik ook wou gaan doen!

Ik kijk terug op een fantastische, bijzondere en mooie tijd. Een tijd waarin ik heb genoten, gelachen, vrienden voor het leven heb gemaakt en onwijs veel plezier heb gemaakt.

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

Ik heb een aantal gesprekken gehad voordat ik wegging, duidelijke informatie gekregen en als ik vragen had werd daar snel op geantwoord. Ik vond het fijn dat er ruimte was op financieel gebiedt om nog het een en ander te kunnen veranderen.

Mijn verhaal

Op 28 augustus 2022 begon mijn reis naar Costa Rica. Samen met twee andere Nederlandse meiden in het vliegtuig gestapt en daar gingen we.. Ver weg van onze ouders, familie en vrienden, maar wat had ik er zin in. Eerst een korte vlucht naar Parijs. Daar moesten we een aantal uur wachten en daarna vlogen we in 11 uur door naar San José, de hoofdstad van Costa Rica. Hier stond een hele lieve taxichauffeur op ons te wachten en werden we meteen naar het huis van Andy gebracht. Na een lange dag van reizen had Andy heerlijk voor ons gekookt en konden we snel gaan slapen.

De eerste dag hadden we een introductie dag. Op deze dag had ik veel last van mijn jetlag, maar ging Andy vertellen en laten zien over de geschiedenis van Esparza en Puntarenas. De eerste dagen moest ik erg wennen aan het tijdverschil. Gelukkig duurde dit maar een aantal dagen en was er daarna meer ruimte om te genieten!

Als stagiaire werkte ik op een school van maandag t/m vrijdag van 09:00u tot 14:30u. De kinderen vinden het onwijs interessant waar je vandaan komt en hoe dat dan allemaal werkt in dat kleine landje aan de andere kant van de oceaan. Iedereen is super vriendelijk en gastvrij. De kinderen hebben onwijs veel energie en zijn overal super dankbaar voor. Mijn taak op de school was vooral veel Engels lessen geven, maar daarvoor was ik niet in Costa Rica. Ik heb toch een aantal weken Engels lessen geven en op woensdag/vrijdag sportlessen gegeven. Ik kwam naar Costa Rica om sportlessen te geven en vond dat ik nog teveel andere dingen moest doen. Ik heb toen aangegeven bij Andy dat ik graag naar een andere school wou gaan waar ik meer sportlessen kon geven. Dit werd al snel geregeld en daarna bestonden mijn dagen vooral uit volleybal les geven. Super leuk!

Nadat je klaar bent op de school is er tijd om te relaxen of iets te doen aan je schoolwerk vanuit Nederland. In het weekend was ik altijd vrij en daardoor heb ik veel van het land kunnen zien. Samen met andere huisgenoten gingen we op reis en zo hebben we de mooiste dingen gezien, de leukste ervaringen en de gekste dingen mee gemaakt. Zo hebben we veel tripjes gedaan naar verschillende, prachtige eilanden, Panama bezocht, zeeschildpadden vrij gelaten en onwijs veel dieren gezien die je normaal gesproken alleen achter tralies in de dierentuin ziet.

Vier weken voordat mijn stage eindigden gingen de scholen dicht, want ze hadden zomervakantie. Dit vond ik erg jammer, want dit was niet besproken toen ik deze hele reis aan het boeken was. Hierdoor heb ik 3 weken constructie werk gedaan en daarbij kan je denken aan de taak: verf van de muur af schrapen. Dit vond ik niet zo leuk en heb daarom ervoor gekozen om een weekje alleen op vakantie te gaan. Doordat met deze organisatie de communicatie soepel verloopt is er van alles te regelen! Daardoor was het geen probleem om een heerlijk weekje op vakantie te gaan in Costa Rica.

Ik kijk terug op een fantastische, bijzondere en mooie tijd. Een tijd waarin ik heb genoten, gelachen, vrienden voor het leven heb gemaakt en onwijs veel plezier heb gemaakt. Ik hoop dat jij ook z’n leuke tijd gaat beleven in Costa Rica en als je vragen hebt mag je mij altijd een berichtje sturen! xx

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Als advies zou ik mee gegeven informeer je goed in wat je taken worden en hoe de seizoenen lopen. Wanneer gaan de scholen dicht etc.